Speedad och effectfull kryssning med effect

14/9, 2016 kl. 23:25

Den 7-8 september for affärsnätverket effect plus+ från Gävleregionen ut på sin årliga kryssning. Det var sjätte året i rad som man samlades på Viking Cinderella för att under ett par intensiva dagar hinna med effektivt nätverkande, diskutera samt lyssna på föreläsare och ha trevligt tillsammans.

Arrangören Nalle Rydstrand hade garanterat två dagar full av inspiration, kunskap, kontakter och nöje och de som lämnade bussarna åter i Gävle var mycket nöjda utifrån den utvärdering som genomfördes efter resan.

– Känslan är mycket positiv och betygen är riktigt bra, och i vissa fall nästan översvallande, när vi nu utvärderar deltagarnas synpunkter, berättar Nalle. Deltagarantalet var stort och vi hade 107 företag och organisationer fördelade på 156 entusiastiastiska effectare.

Årets tema var ”Hälsa, framgång och belöning” och nog fick deltagarna bokstavligen hälsa alltid. En helt ny punkt i arrangemanget var den s.k speedmeetingen som gick ut på att alla deltagare fick träffa alla. Detta började redan i bussarna där alla fick presentera sig och sitt företag för de andra resenärerna. Det stora grupparbetet den första dagen var sedan att alla deltagare kort fick presentera sig för resten även för alla andra deltagare så det gick åt en hel del visitkort och energi när massor av nya kontakter knöts. Mer än 20.000 minimöten avverkades således på bussarna och ett par riktigt intensiva timmar ombord!

Bland föredragshållarna så var Elisabeth Hedmark från Länsförsäkringar först ut och berättade om mer än bara lönen. Där beskrev hon vikten av att pensionsspara och hur företagen kan erbjuda sina anställda detta som en klok och kanske även nödvändig förmån.
Dag två inleddes med intervju och tips av den olympiske mästaren i skidskytte Björn Ferry. Han var en mycket underhållande och kvicktänkt men samtidigt otrolig tydlig i vad som skiljer en vinnare från de som underpresterar:
– Det handlar enbart om inställning och vad man vill uppnå för mål. Är det tillräckligt tydligt så får man då motivationen. Prutar man på något av dessa så blir det inga som helst mätbara resultat.

Dagens höjdpunkt var när elvafaldiga världsmästaren i armbrytning Heidi Andersson tog till orda och berättande sin historia och visionen om en bättre, miljövänligare och fossilfri framtid för vår jord.
– Det vi mest av allt behöver i livet är någon som får oss att göra det vi kan.
Heidis berättelse om framgång och uppväxten i den lilla byn Ensamheten lämnade ingen oberörd utan åhörarna fick många goda skratt tillsammans med några tårar i ögonvrån.
– Livet är nu, framtiden i morgon. Framåt, uppåt, avslutade Hedi sin föreläsning med.
Det var nog ingen i den stora skaran av nätverkande effectare som inte höll med om detta.

Vid tidpunkten för den här artikelns publicering visade enkätundersökningen att:
• Speedmeetingen - 81 % av deltagarna tyckte att den var bra - mycket bra
• Föreläsarna - 95 % av deltagarna tyckte att de var bra - mycket bra
• Båtresan - 100 %, ja alla deltagare tyckte att den var bra - mycket bra

Några röster från deltagarna på kryssningen:

– Möjligheten att träffa alla deltagare personligen är det bästa med kryssningen. Allt är så välorganiserat ändå finns tid för spontanmöten och nya intryck. En av årets bästa händelser om man är bra förberedd och följer upp det ordentligt.
Lillie Persson, Allkontor i Gävle

– Bra föreläsningar och trevlig samvaro med nya och fördjupade kontakter. Inser att effect blir vad jag gör det till.
Ola Jonsson, Midroc

– Bra att knyta nya kontakter och träffa bekanta. Speedmeetingen var svettig men var en perfekt "isbrytare". Otroligt trevliga och humoristiska föreläsare med lättsamma sittningar. Nyttigt att lära känna företagare och andra med dess olika utmaningar.
Henrik Nordström, Arbetsförmedlingen

– Effekten av speedmeetingen gjorde stort intryck. Länsförsäkringars dragning var lärorik. Björn och Heidi var otroooligt härliga och att de hängde med oss hela tiden var imponerande! Kryssningen är ett gyllene tillfälle att nätverka, så är det!
Sanna Paugart Schöldström, Nettbuss Stadsbussarna AB

– Kul att få träffa så många trevliga och vänliga människor! Glädjen, omtänksamheten och kamratskapen fann jag hos alla. Speedmeetingen var bra för det blev kontakt med alla som var där och jag fick byta många visitkort.
Mariane Hedlund, Art for eye

– Jag tycker att ni gör ett fantastiskt arbete, och dessutom ett viktigt arbete, som verkligen fyller ett behov i näringslivet i Gävle. Härligt go och skön energi!
Anders Rönngren, Rönngrens

– Den positiva och roliga stämningen varade hela vägen. Föreläsarna var väldigt bra och underhållande. Speedmeetingen var en aktivitet som absolut borde vara standard vid alla möten och aktiviteter. Den tvingade alla att snacka med alla och helt plötsligt var man väldigt bekant med varann. Kommer att underlätta för framtida affärer. Noterade att man måste alltid vara förberedd och lite påläst för att få ut maximalt i möten med nya människor. Aktiviteter i all ära men det det är ändå Nalle och Joe som verkligen är effect och drar med sig oss andra.
Lasse Persson, Länsförsäkringar Gävleborg

– Toppen att få träffa så många nya företagare och personer i en avslappnad miljö. Lärde mig av Björn Ferry att gör man något 3 miljoner gånger så blir man bra! Bra att man fick chans att presentera sig för alla på speedmeetingen.
Dan Schröder, Alderholmens Svets & Service

– Bra företag och bra stämning. Fortsätta jobba som ni gör med att inse vikten av att göra affärer inom nätverket. Tycker ni lyckas otroligt bra med att få in känslan av att "hålla sig inom familjen”. Vill också tillägga att er logistik och utmärkta värdskap alltid imponerar på mig.
Marie Berg, Stora Vall

– Speedmeetingen var energikrävande och häftigt. Inte bra att vissa kollegor går runt tillsammans. Bättre att obligatoriskt umgås med folk man inte känner under hela resan. Heidi Anderssons föreläsning gjorde störst intryck.
Maggie Johansson, Previa

– Det bästa med effect+kryssningen är att träffa nya människor inom många olika spännande branscher. Stämningen bland deltagarna gör stort intryck då den är öppen och hjärtlig.
Henrik Bennmarker, Hebema AB

– Fantastiskr att få träffa så många underbara människor. Att allt flöt på utan väntan. Häftigt att skaka tass med alla på speedmeetingen.
Rolf Lönn, Gävle Energi AB

– För mig som nyanställd var det trevligt att träffa och få ansikte på massa olika företagare i länet. Föreläsarna och alla härliga och positiva människor gjorde stort intryck. Trevligt på bussen med speedmeetingen men i sista övningen blev det lite för många att hälsa på.
Anki Westberg, Länsförsäkringar Gävleborg
– Bra att förena nytta med nöje under ordnade former. Speedmeetingen var ganska bra men det skulle kunna vara lite mer tid avsatt.
Thomas Bäck, Gästrike Återvinnare

– Allas vilja till att prata med alla och intresse för varandras arbete och företag gjorde stort intryck på mig. Det här är ett bra sätt att träffas och att det sker under ett dygn gör att man träffar fler.
Mattis Jähder, DHL

– Tack alla för en bra och givande kryssning. Många nya kontakter och bra Nalle och Joe med det nya upplägget. Ser fram mot nästa träff!
Helen Andersson, Homemaid

Denna artikel är publicerad på effect+magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Hjälp

Stäng