Eva Lättman Löfgren och Jessica Englund

Nya krafter på Stora Vall

27/8, 2018 kl. 10:44

Restaurangen på Stora Vall har blivit ett populärt lunchställe sedan Marie Berg drog igång lunchserveringen. Som ett led i utvecklingen av verksamheten har Marie anställt två kända restaurangprofiler, Eva Lättman Löfgren och Jessica Englund. Eva jobbar som kökschef och Jessica som restaurangchef.

Jessica Englund kommer ursprungligen från Söderhamn och har jobbat inom restaurang i princip hela sitt liv, utom tre år när hon var personlig assistent. Det har varit olika jobb, från frukostvärdinna till restaurangchef. 2006 gick flyttlasset till Gävle och arbete i Gavlerinkens restaurang i 8 år. Jessica började sen på Gefle Gourmetservice där hon jobbade i 5 årinnan hon kom till Stora Vall.
– Jessica har med sin erfarenhet av olika jobb i restaurangbranschen och eventarrangemang precis den kompetens som vi behöver här i huset, säger Marie Berg.
Eva Lättman Löfgren började också tidigt i restaurangbranschen som kock på bland annat Bredsjö Herrgårdar i Bergslagen och Sågarbo Herrgård i Älvkarleby. Eva är konstnärligt lagd och den förmågan använder hon också för att skapa annan konst, till exempel genom att måla på glas porslin men också akvarell. Eva satsade därför på Slottsateljén i drygt 15 år med konsthantverk och heminredning. Sen tog hon över restaurangen på S Skeppsbron vid brofästet. Restaurang Hos Eva blev ett populärt ställe som förutom lunchservering även satsade på kvällsverksamhet men också frukostträffar med Gävles Företagarföreningar. – Det har blivit lite olika branscher för mig men huvudsaken är att jag har haft så roligt, säger Eva Lättman Löfgren. Man måste ha kul på jobbet och så är det här på Stora Vall också!
Eva ville med ålderns rätt sälja och i det ögonblicket kom Marie Berg in i bilden, så det blev Stora Vall i stället!
– Jag är tacksam för att två så erfarna och duktiga restaurangmänniskor ville börja jobba hos oss här på Stora Vall, säger Marie Berg.
Närmaste satsningarna för Stora Vall är konferensverksamheten då det under året utökats med ett lite större konferensrum så nu finns två ljusa fina konferensrum redo för höstens aktiviteter. Julen står också inför dörren och här är bokningarna för Julborden redan igång. Mer spännande planer finns också för Stora Vall, men Marie vill komma lite längre i planeringen innan hon avslöjar vad det handlar om! Spännande!

Stora Vall - Fest & Event

Stora Vall - Fest & Event

Medlem sedan 2014-01-20

Stora Vall har öppet för lunch alla vardagar i veckan, med uppehåll under sommaren, se hemsidan. Uteserveringen öppnar efter midsommar.
Vi anord... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Hjälp

Stäng