Entusiastisk och effectfull kryssning med effect

17/9, 2015 kl. 19:45

Den 16-17 september for affärsnätverket effect plus+ från Gävleregionen ut på sin årliga kryssning. Det var femte året i rad som man samlades på Viking Cinderella för att under ett par intensiva dagar hinna nätverka, diskutera samt lyssna på föreläsare och ha trevligt tillsammans.

Arrangören Nalle Rydstrand hade garanterat två dagar full av inspiration, kunskap, kontakter och nöje och de som lämnade bussarna åter i Gävle verkade mycket nöjda.

– Känslan är minst lika positiv som tidigare år så det skall verkligen bli spännande att få utvärdera deltagarnas synpunkter, hälsar Nalle. Deltagarantalet var riktigt stort och vi hade 107 företag och organisationer fördelade på nästan 170 entusiastsiastiska effectare.

I bussarna ned fick deltagarna göra grupparbeten om hur affärsnätverket skall utvecklas i framtiden samt dekorera en egen "klipp-ut-buss" på uppdrag av 4Sign och Nettbuss, stadsbussarna i Gävle. Vinnare blev Malin Göthe, Grant Thornton i Gävle och ett särskilt hederspris gick till Kalle Wahlström och Trossen i Gävle som arbetar med samverkan mellan högstadieelever och arbetsliv inom privat och offentlig sektor. De fick bägge en helt dekorerad buss i pris under en månads tid.

Föredragshållarna levererade verkligen på temat "Framtidens vinnande affärer".
Jonas Birgersson beskrev sin resa och påtalade att den enorma utveckling som skett de senaste åren är bara en liten början av det som komma skall. För att visualisera detta så berättade han om Googles förarlösa bilar som nu har tillstånd att åka i trafiken i tre delstater i USA. Med tanke på att lastbilschaufför är det vanligaste jobbet i USA idag så är det en bransch som kan vara under stor förändring i en nära framtid. För att visualisera den artificiella intelligensen hos datorer visade han en film där en dator efter fyra timmar lärt sig ett dataspel utan instruktioner för att sedan prestera ett resultat ingen människa varit i närheten av.
Therese Albrechtson bjöd verkligen på sig själv och sina med- och omgångar under temat "Våga, vårda och vinn" och tipset att göra det du verkligen är bra på och fokusera på det.
Gävlebördige Lars-Johan Åge med kopplingar till både Högskolan Gävle och Handelshögskolan i Stockholm redogjorde både roande och pedagogiskt om konsten att göra affärer. Åhörarna fick ta del av sju års forskning och de fyra hörnpelarna som är inte bara grunden utan hela det gemensamma fundamentet till hur man"baxar affärer i hamn" oavsett storlek på affär, om det är produkter eller tjänster, lokalt eller globalt.

Mycket uppskattad var även effect+panelen med politikerna Åsa Wiklund-Lång (S), Inger Källgren Sawela (M) och Jerker Klang från Fiberdata samt Hoforsentreprenören Pelle Jonsson från Svensk Webbhandel. Deltagarna minglade friskt inte minst i Business Loungen där ett 20-tal medlemmar visade upp sin verksamhet och attraktiva erbjudanden.

Några röster från deltagarna på kryssningen:

Helhetsintryck av kryssningen är mycket bra. Alla tre föreläsarna var intressanta och det kändes som en bra mix. Tycker också att det fungerade bra med Business Loungen, vi hade fullt tryck hela tiden. Jag hann inte ens gå runt till de andra utställarna, vilket var lite tråkigt men samtidigt ett gott tecken!
Störst intryck gjorde den trevliga stämningen bland deltagarna. Alla bjöd till för att det skulle bli både givande och trevligt. Tycker också att det var väl arrangerat hela vägen. Överraskande bra föredrag. Tror det är viktigt att ni även fortsättningsvis håller hög kvalité på föreläsarna och även en variation på dem.

Rolf Scherdin
Företagschef
Swedbank Gävle


Vi vill tacka för en mycket trevlig och välorganiserad resa. Vårt helhetsintryck är att alla var ”på” från första början. Ni har åter igen hittat intressanta och inspirerande föreläsare, kanon. Säger bara Jonas Birgersson. Stämningen är det största intrycket och som gör att man går och ”längtar lite” till nästa gång.
Det som inte var bra var potatiskakan till varmrätten. Måste ha varit gjord på pulvermos, men den bytte vi ut vid vårt bord :)

Thomas Bäck
Gästrike återvinnare


Av mina tre effect+kryssningar var nog detta den bästa! Bra helhet och mycket bra föreläsare. Intressanta och hade en bra blandning.

Lasse Flach
Trimtex


En effect full+kryssning, mycket positiv med både deltagarna och föreläsarna. Det finns många härliga och positiva människor i företagen. Det ser ljust ut!
Föreläsarna: Intressant, tokigt, spännande och lärorikt.
Kanske kan vi starta med avresa redan på morgon/fm med ett studiebesök på vägen och lunch på vägen ner?

Peter Jansson
AA Tält & Fest AB


Superbra upplägg, väldigt inspirerande föreläsare och trevliga nätverkare.
Kreativiteten gällande skissa på bussreklamen imponerade :-)
Tycker att det är precis sådana här kreativa, inspirerande och föredragare med glimten i ögna som ger oss mest.
Åter en djup bockning till alla er på effect plus + som roddar ihop detta!

Robban Pettersson
4Sign


Mitt helhetsintryck av kryssningen är mycket gott. Det är fantastiskt vad som kan hända när kreativa och engagerade människor träffas under trevlig former. Stort tack till konferensplanerarna för bra logistik och ett bra konferensinnehåll/upplägg.
Hedersutnämnandet av Trossen med en ”helbuss” en månad för att kunna få ut Trossens budskap var fantastiskt. Ett jättestort tack ni som var med och tog detta snabba beslut (4Sign och Nettbuss)
Jag vill även framhålla det mycket positiva gensvaret, att delta i Trossen, som jag fick från många av konferensdeltagarna.
Bra, Bra, Bra föreläsare:
Jonas Birgersson – Utifrån Moores lag och exponentiellkurvans princip, så kommer snart tio Trossenplatser att bli tusentals Trossenplatser!
Therese Albrechtson – Oj, en inspirationsraket utan like! Tänk om fler ungdomar i vår region fick möjlighet att träffa henne och höra hennes resa!
Lars –Johan Åge – Vilken pedagog. Hans modell för konsten att göra affärer kan jag använda även inom min verksamhet. Konsten att skapa samverkan mellan skola – arbetsliv!

Kalle Wahlström
Trossen, Gävle Kommun


Stort tack till er alla som engagerat sig i detta. Jag är mycket nöjd.
Största intryck; Nalle och Joe :-)
Ni inspirerande och fick igång stämningen. Nalle är fantastiskt och får allt att hålla ihop och få deltagarna att känna sig uppskattade och få fram vikänslan. Vilken energi!!!
Föreläsare i ordningen bra bättre bäst
Åge, Therese, Birgersson
Tack!

Ove Brinkheden
Arbetsförmedlingen


Bra och trevlig stämning. Logistiken fungerade bra.
Störst intryck = Stämningen! Föreläsarna! Intressanta och bra. De gav mig inspiration inför hösten.

Jessica Zetterholm
Projektadministratör
Gästrike Vatten AB


Mitt helhetsintryck är över förväntan. Fullt ös i programmet men ändå lättsamt och hanterligt. Bra nätverkande, glada deltagare!
Bäst var Birgersson i sin entusiasm och framåtsträvan.
Bra spridning på ämne, alla kändes relevanta. Personligen tilltalades jag inte så mycket av Albrechtssons föreläsning, men som tur är så är vi alla olika!

Johanna Färdigh
Strategisk projektledare
Kontorsansvarig Gävle
Brandson AB


Det som gjorde störst intryck på mig var den avslutande föreläsningen av Lars-Johan Åge om Konsten att göra affärer. Den modell han visade var av stort intresse även för mig som arbetar i en tjänsteproducerande sektor utan vinstdrivande syfte. Allt som han talade om kring standardisering, vikten av mötet/samtalet och att inge förtroende samt förmedla erfarenhet kunde jag, efter några mindre modifieringar, tillämpa i min egen dagliga verksamhet.
Rent generellt var kryssningen värdefull när det gällde att knyta kontakter samt att, genom samtal, öka kunskapen om samhällsfrågor.

Peter Hallgren Stjerndorff
Chef Verksamhetsstöd
Svenska kyrkan


På en skala från 1-10 så tycker jag att det var 8. Ett mycket trevligt och välordnat event som gav mig vad jag förväntade mig. Lite nya kontakter och bra information som jag har nytta av framöver.
Störst intryck gjorde engagemanget och positiviteten som finns hos företagarna i Gävle!
Alla tre föredragshållarna var bra och givande men Birgersson var min favorit.
Jag tror att vi kan lägga in ett mål att vi tillsammans ska bidra till ett attraktivare näringsliv i Gävle. Då stimulerar det flera medlemmar och människor till nätverket. Jag vet att det finns med idag men jag vill se mer av detta och tydligare uttalat att det är meningen med nätverket. Där är jag gärna med och bidrar till framtiden!

Daniel Blomquist
Office IT-Partner


Störst intryck gjorde Åge:s teoretiska modell. Han var toppen. Jonas var också mycket intressant och Therese med Våga, Vårda, Vinn belyste det här med att våga på ett bra sätt.
Jag gav även Nalle en del tips om hur vi kan utveckla effect och ta det ett steg längre. Blir det resultat av detta blir medlemmarna nöjda, det blir det en snackis och fler vill bli medlemmar. Så det hoppas jag ni återkommer till.

Mikael Sundström
Arkitektkopia Gävle


Trevligt, proffsigt men skulle räcka med 2 st föreläsare, det blir för liten tid till utställarna som lagt ner en hel del ekonomi etc. Det skulle inte bli lika stressigt.
Störst intryck gjorde de positiva deltagarna, även kvalitén på föreläsarna.
Luddigt att vinnaren i busstävlingen använde läppstift, när vi blev tilldelad det material vi skulle jobba med…. Hur kunde juryn acceptera det?
Tack Nalle + Joe - bra jobbat

Elisabet Von Wachenfeldt
Arne Blom


Ett fantastiskt välorganiserat evenemang med excellenta föreläsare och fantastisk stämning.
Att alla deltagare kändes så motiverade till att få en vi känsla. Jag fick känslan av att detta var något som ”vi gjorde för oss”, inte något som ”dom gjorde åt mig”.
Mycket hög nivå på föreläsningarna, Birgersson skulle dock behövt ha tre ggr så lång tid. Ett betyg för hur bra föreläsningarna var är att jag hela tiden går och klurar på hur jag skall omsätta saker som man lärt sig i praktiken
Jag tror att vi skulle behöva hitta ett sätt så att Business loungen blir mer välbesökt dag 2. Nu blev det så att dag 1 var det ett våldsamt tryck, medan dag två blev onödigt lugnt. Detta är något som vi får klura på hur vi löser.

Jerker Klang
Fiberdata

Tacka för en fantastiskt bra arrangerad kryssning!
Bra, Många intressanta företag som deltog. Gillade Jonas Birgersson bäst, annars var det inget nytt de andra hade tyckte jag. Men Therese var lite skoj i alla fall. Förra årets föreläsare gjorde större intryck på mig.
Mycket bra arrangerat av er på effect. Bra tidsschema.

Marie Berggren
Personalpartner


Jag tycker det var fantastiskt roligt! Det var första gången både för mig och min kollega Tobias Troije från Manpower. Det var över förväntan tycker jag. Trevligt att träffa kunder och potentiella kunder, att få höra och se nya verksamheter och att för mig som nyinflyttad lära känna de andra företagen i Gävle lite mer.
Det som gjorde störst intryck på mig var dig och Nalle faktiskt! Ni var så väldigt öppna och duktiga på att föra alla samman och att skapa en trevlig stämning. Sedan var jag väldigt imponerad av Jonas Birgersson som föreläste om framtiden. Det var otroligt häftigt tycker jag och viktigt för vårt bolag som har ”innovation” som ett av våra ledord!
Men båda de andra två var väldigt duktiga de med. Intressanta och relevanta ämnen och karismatiska och härliga föreläsare. Riktigt bra!

Sara Enebrink
Rekryteringskonsult
Experis Finance


Kryssningen var mycket trevlig och inspirerande och gav nya kontakter som jag kan ha nytta av i mitt arbete.
Jonas Birgersson var grym, rolig, energirik och bjöd verkligen på sig själv.

Helene Engman
PwC

Mer information och upplevelser från kryssningen inom kort i denna artikel som uppdateras dynamiskt.

Denna artikel är publicerad på effect+magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Hjälp

Stäng