Effectfullt på årets kryssning

20/9, 2013 kl. 10:41

Den 18-19 september for affärsnätverket effect plus+ från Gävleregionen ut på sin årliga kryssning. Det var för tredje året i rad som man samlades på Viking Cinderella för att under ett par intensiva dagar hinna nätverka, diskutera samt lyssna på föreläsare och ha trevligt tillsammans.

Arrangören Nalle Rydstrand hade garanterat två dagar full av inspiration, kunskap, kontakter och nöje och det var nog inte många som lämnade bussarna besvikna tillbaka i Gävle.

– Känslan är densamma som efter förra årets succé så det skall verkligen bli spännande att få utvärdera deltagarnas, hälsar Nalle. Deltagarantalet var rekordstort och vi hade nästan 100 företag och organisationer fördelade på 170 fantastiska representanter.

Kryssningen inleddes med med att Gävles Näringslivschef Tove Elvelid hälsade alla välkomna och berättade mer om det näringslivsprogram som bedrivs innan hon introducerade friidrottsikonen Kajsa Bergqvist som den första av kryssningens föreläsare. Temat var "Människan i Centrum" och Kajsa kunde verkligen på ett ödmjukt sätt men med en vinnande stil berätta vad som rör sig i huvudet på en riktig vinnarskalle.

Därefter blev det en paneldebatt bestående av både politiker, entreprenörer och Högskolan som diskuterade hur regionen skulle ta sig uppåt och framåt. Tonen var god men en av de meningar som onekligen gjorde intryck var att när folkpartiets representant Per-Åke Fredriksson replikerade audiensen med;
– Men det går ju inte att bara att sitta på rumpan och gnälla på politikerna. Vem som helst av er är ju välkomna att aktivera er i vilket parti ni vill!

Författaren Lina Forss inledde torsdagförmiddagen med sin personliga och varma berättarstil där hon som hon själv uttryckte det "målade i ord" och lämnade ingen oberörd.
Sist ut av föreläsarna var Hamrånges bidrag till den svenska tyckareliten i form av statsvetaren och krönikören Stig-Björn Ljunggren som med charmant stil och glimten i ögat gjorde en snabb analys av det svenska samhället idag. Det framkom helt klart att en tidsresenär från 50-talet skulle ha ganska många frågor att ställa. Det hade den kunskapstörstande publiken också så föreläsarna fick svara på en del del frågor.

Mellan föredragen cirkulerade besökarna i businessloungen och där ett 20-tal företag och organisationer presenterade sina verksamheter och effect+fulla erbjudanden.

– Det känns som vi alla fått en rejäl dos kunskap och inspiration för att tillsammans fortsätta att lyfta regionen ytterligare, hälsar Nalle Rydstrand. Ingen gör jobbet själv men tillsammans kan vi utföra stordåd.


Röster från deltagarna:

– Som nya medlemmar i Effect+ var det första gången Furuvik var med på kryssningen. Det var verkligen inspirerande och engagerande att träffa företagare från så många olika verksamhetsområden. Min höjdpunkt på kryssningen var, förutom föreläsningarna, paneldebatten som gärna får vara längre nästa gång!

Cecilia Graflind, Parks and Resorts


– Effect kryssningen är och var otroligt trevlig. Det är väldigt sällan som man kan träffa nästan 100 st företag på ett och samma ställe under 24 timmar. Förutom föreläsarna där jag tyckte att Kajsa var bäst, så uppskattade jag paneldebatten där vi som företagare har chansen att känna våra kommunpolitiker på pulsen. Denna programpunkt hoppas jag kan få lite mer utrymme på nästa kryssning.
Tack Nalle & Joe & alla Effectare för en trevlig resa!

Anders Jansson, Osséen Försäkringsmäklare


– Höjdpunkten på årets Effektkryssning tycker jag var riktigt bra föreläsningar.
De gav nya perspektiv och ny inspiration att ta med sig i företaget och i livet!

Nisse Axner, Deltab Profilplagg AB


– Helhets intrycket är att det var en bra kryssning, det var bättre fokus från alla som var med i år tyckte jag. Det var inte lika viktigt att komma snabbt till baren. Föreläsarna var bra men jag tyckte att det bara var Kajsa som hade ett tydligt budskap
till oss företagare. Stig-Björn är intressant att lyssna på men jag tyckte att han tog upp för många vinklingar. Panelen var mycket bra i år.
Sedan kan jag tycka att vi som ställde ut får för lite uppmärksamhet från de övriga deltagarna. Det vart en bra snurr efter Kajsa dag ett men då hinner vi inte med alla som kommer och dag 2 var det väldigt få som tittade in.

Roland Hjelte, Industriprofil


– Jag tycker helt klart att panelen är det bästa och mingel mellan incheckning och middag vilket jag bägge tyckte fick för lite tid. Kanske det räcker med föreläsare dag två och endast panel och utställare dag ett så blir det lite mer mingeltid på konferensdäck där det bara är vi. Eller också ska det vara utställare enbart dag två för då ”måste” ju alla dit då… Tyvärr får utställarna för lite besökare dag två. Men det som var absolut topp denna gång var Kajsas föreläsning. I det stora hela tycker jag att det är bra ordnat med logistik och allt annat, stor eloge till er alla!

Helen Persson, HomeMaid AB

– Tack återigen för två intensiva och intressanta dagar på Effect-båten. Stor eloge till er som får ihop all logistik med allt praktiskt. Men stor eloge till alla som deltog också, där alla gick in för att mingla och skapa nya kontakter.
Det är en otrolig förmån att få träffa så många personer/företagare under ett sånt avslappnat forum. Kul att se alla företag och representanter som var med och vilken styrka och vad bra vi är i Gävleborg!!!!
Detta måste vi vara stolta och glada för! Det var bra föreläsare som gav energi och inspiration både till vardagen i jobbet och det privata.
Kajas pass var helt klart bäst!!!!! Ser fram emot många nya kontakter.

Kicki Engvall, Swedbank Private Banking


– Kryssningen var ett fantastiskt bra sätt för oss på Gävle kommun att möta företagare och utbyta tankar kring näringslivsprogrammet. Ett av de starkaste intrycken var medlemmarna själva i effect plus+ som är en samling glada positiva företagare med fokus på att bli ännu mer framgångsrika genom samarbete. Paneldebatten var en av de bättre jag tagit del av då det var högt till tak gällande seriösa frågor tillsammans med mycket glädje.

Lena Hisved, Gävle kommun


– Det som var bäst för både mig, mina medarbetare och för företaget var det nya sättet för oss att knyta kontakter, träffa andra både företagare, "näringslivare" och eventuella framtida samarbetspartners i Gävleregionen.
– Min personliga höjdpunkt var nog förutom Stig-Björns föreläsning den fantastiskt peppande andan som rådde i loungerna! Så många intressanta att träffa och så många intresserade. Tack!

Eija Urnefelt, ESU Hemtjänst


Vilken fantastisk kryssning det var detta år. Lite högre klass än förra året tycker jag. Flera intressanta företag som ville visa upp sina tjänster och produkter och en stor variation.
För vår del var det flera höjdpunkter: Stig-Björn höll sin föreläsning hållandes i en Previavatten nästan hela tiden! Platsen i utställarhallen var superbra. Alla stannade där, eller vi fångade dem när de klev över tröskeln (ingen kom förbi). Vi knöt nya kontakter med intressanta företag som visade intresse för oss.

Carina Blomqvist, Previa

Denna artikel är publicerad på effect+magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman, marknadsförare och kommunikationsstrateg. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Rek... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Google översättning

Hjälp

Stäng